O nas

Plesni Studio Špela, ki deluje v Tržiču že 13 let, ponuja različne oblike PLESA in ŠPORTA za otroke, mladino in odrasle.

V našem plesnem društvu plesalci svoje znanje izpopolnjujejo v različnih plesnih zvrsteh, kot so HIP HOP, JAZZ BALET, OTROŠKI PLESNI VRTEC, SHOW DANCE, itd

V Plesnem Studiu Špela aktivno pleše približno 250 plesalcev, starih od 3 do 25 let. Razporejeni so v skupine glede na starost in plesno znanje. Treningi potekajo večkrat tedensko, plesalci so razporejeni v skupine glede na starost in plesno znanje.

Plesalci se redno udeležujejo državnih, evropskih in svetovnih prvenstev ter svetovnih pokalov, kjer dosegajo zavidljive uvrstitve – stalne uvrstitve v finala državnih, evropskih in svetovnih prvenstev.

Da ples ni samo za otroke in mladino vejo mamice, ki pri nas lahko obiskujejo tečaje Hip hopa in ZUIMBE. Da ne bodo plesale samo dame povabimo zraven še moško družbo ter se skupaj lahko zavrtimo na tečajih DRUŽABNIH PLESOV in SALSE.

Zdrav duh v zdravem telesu. Seveda. S ŠPORTNIMI VADBAMI ŠPELA step MIX, PILATES, HIIT, FIT JOGA, JUTRANJA VADBA in SENIOR FIT že vrsto let skrbimo, da je naše in vaše telo kar se da razmigano in fit.

Rojstni dan, kaj pa sedaj? Če ne veste kje in kako bi praznovali se obrnite na nas, saj vam v Plesnem Studio Špela priredimo zabavno PRAZNOVANJE VAŠEGA ROJSTNEGA DNE.

Ekipa

Z znanjem, izkušnjami in energijo podkovana ekipa Plesnega Studia Špela, ki skrbi za Vas, vaše otroke, dedke in babice…za dobro počutje, kondicijo, nove plesne in športne korake, ter to, da se imamo fino.

Špela Mandelc Žvikart

Ustanoviteljica ter vodja Plesnega Studia Špela, plesna in športna pedagoginja, učiteljica, trenerka, inštruktorica skupinskih vadb včasih tudi psihologinja. Plesni tečaji, športne vadbe, povezovanje in organizacija prireditev ter animacija za vse starostne skupine. 

” Meni ples pomeni vse. Brez njega si namreč ne znam predstavljati vsakdana. V celem življenju, če odštejemo počitnice, ko treningov ni, sem brez plesa preživela le dva meseca. Brez mojih plesalcev, od otrok do mamic, treningov, druženja, nastopanja in vodenja plesne šole bi bila drug človek. Vse to je namreč del mene. To preprosto sem” .

Plesno pot sem pričela z rosnimi štirimi leti, ko sem prvič vstopila v plesno dvorano. Kaj kmalu me je ples prevzel in do 21. leta sem bila članica DRŽAVNE REPREZENTANCE V AKROBATSKEM ROCK AND ROLLU. Kot največji dosežek si štejem 3.mesto na Evropskem prvenstvu v kategoriji starejših mladincev.

Kot KOREOGRAFINJA sem se prvič preizkusila pred 23 leti, ko sem bila v sedmem razredu osnovne šole, resneje pa sem je treniranju tekmovalcev posvetila pred sedemnajstimi leti. Pod mojim okriljem je treniralo zelo veliko plesnih talentov, nekateri med njimi so še vedno prisotni na tekmovanjih, drugi so šli sami v trenerske vode, nekateri so se podali na nove poti, vsem pa mislim, da sem dala veliko mero plesnega znanja, radosti in življenjskih izkušenj. Plesalci dosegajo stalne uvrstitve v finala državnih, evropskih in svetovnih prvenstev.

Šport mi je blizu, zato sem se kar kmalu odločila za vodenje skupinskih športnih vadb, saj sem bila vedno mnenja, da v svoji plesni šoli, mora vsak najti nekaj zase. Naj bo to 3 leta star otrok ali pa mlade dame in gospodje, ki že uživajo v zasluženi upokojitvi. Kot INŠTRUKTORICA SKUPINSKIH FITNES VADB uživam v vodenju vseh vadb, še posebej pri srcu pa mi je step aerobika.

Poleg vsega tega obožujem plesne nastope, ustvarjanje poročnih plesov in plesov presenečenja. Uživam ob snemanjih videospotov in sodelovanju s slovenskimi glasbeniki.

Kot novopečena mamica 1 leto stari punčki, sem hvaležna, da sem celo življenje ohranjala športno kondicijo, saj jo pri njej še kako potrebujem.

Jure Dobnikar

Tadej Žvikart

Jan Marolt

Jan Marolt je profesionalni plesalec, koreograf in učitelj plesa, ki v zadnjem času navdih in radost do poučevanja išče in dopolnjuje tudi s prakso joge.

V svoji plesni karieri je izkusil že veliko, tako na domačem, kot v mednarodnem plesnem prostoru — redno sodeluje in nastopa v televizijskih oddajah, v teatru, pleše in koreografira na šovih in koncertih glasbenikov in poučuje ples ter vodi plesne delavnice in seminarje doma in v tujini.

Miha Furlan

Tina Gros

Sem Tina Gros stara 21 let in sem študentka ekonomije. Ples me spremlja že od malih nog, zato si življenja brez njega ne predstavljam. Naučil me je veliko samodiscipline in vztrajnosti. Včasih sem tudi tekmovala, sedaj pa moje znanje, izkušnje in užitek pri plesu predajam na mlajše plesalce.

Nadja Nemec

Sem Nadja, stara sem 23 let, svojo plesno pot sem začela že v vrtcu in od takrat naprej se ukvarjam s plesom, ki ga je spremljala tudi gimnastika, plezanje in številni drugi športi, ki me kot hobiji še vedno spremljajo.

Kaj ples predstavlja meni?

Ples mi nudi kreativni izpust. Ko se učim novih plesnih kombinacij ali celo ustvarjam svoje lastne, se srečujem z izzivi, ki spodbujajo moje možgane in mi omogočajo, da razmišljam izven ustaljenih vzorcev. To mi pomaga razvijati kreativno razmišljanje, kar koristi tudi v drugih vidikih življenja.

Ples mi preprosto prinaša veselje. Občutek, ko se popolnoma prepuščam glasbi in gibanju, je neprecenljiv.

Zakaj rada učim?

Ko poučujem ples, lahko delimo svojo ljubezen do te umetnosti z drugimi. Učenje plesa vključuje ne samo fizično učenje gibov, temveč tudi razvoj discipline, samozavesti in potrpežljivosti. Opazovanje, kako se učenci razvijajo in napredujejo v plesu,mi je v izjemno zadovoljstvo. Vsak majhen dosežek, ki ga dosežejo, lahko prinese veliko veselje, tako meni kot tudi njim.Poučevanje plesa omogoča vzpostavljanje povezav in gradnjo skupnosti med učenci. Delo skupaj na skupnih ciljih, kot so naučiti se določen plesni korak ali pripraviti se na nastop, lahko ustvari močne vezi in prijateljstva med udeleženci.

Na koncu lahko rečem, da rada plešem in učim plesati, ker združuje izražanje, fizično aktivnost, socialno povezovanje, kreativnost in veselje.

Ana Čosič

Urban Marolt

Urban Marolt je ljubitelj plesa že od malih nog, kar ga je priperjalo v tekmovalne vode hip hop-a. Je večkratni zmagovalec na državnih in svetovnih tekmovanjih v formaciji, malih skupinah, parih in solu, kot vrhunec tekmovalne kariere pa je dosegel  prvo mesto med battle solisti na evropskem ter v hiphop parih na svetovnem prvenstvu.

Njegov glavni interes pa je freestyle, saj zagovarja plesno svobodo.

Maja Pogačar

Karolina

Sem Karolina, stara sem osemnajst let, s plesom pa se ukvarjam že od svojega tretjega leta. Moja plesna pot se je začela z jazz baletom, kasneje pa sem tekmovala tudi v show disciplinah. Večkrat sem osvojila naslov državne prvakinje, tako solo, v paru kot z malo skupino. Udeležila sem se več svetovnih prvenstev, na enem od katerih smo z malo skupino osvojile tudi naslov svetovnih prvakinj. S svojo tekmovalno kariero sem letos zaključila, sedaj pa se veselim, da svoje znanje in ljubezen do plesa predam tudi mlajšim generacijam.

Petra Ravbar

Nika Jakovljevič

Sem Nika Jakovljevič, stara 21 let in plešem že 10. leto. Sem koreografinja v podružnici in že 5. leto učim otroke in mladince v OŠ Šenčur. Svoje delo opravljam z velikim veseljem in ljubeznijo do otrok in plesa.

“Plesalci so instrumenti, kot klavir, ki ga igra koreograf. (George Balanchine)“

Maja Ninič

Sem Maja Ninić in imam 18 let. Plešem že 11 let, hip hop pa učim približno 3 leta. Pri plesu mi je najbolj všeč to, da se lahko sprostim, izrazim svoja čustva, spoznavam nove prijatelje in ples prenašam na mlajše od sebe. Za sabo imam že veliko tekmovanj in  nekaj državnih, svetovnih ter evropskih prvenstev. Zelo rada imam delo z otroki pa naj bo to ples animatorstvo ali pa zabava.

Žana Šumrada

Sem Žana Šumrada, 19-letno dekle, ki rada pleše, športa, klepeta ob kavi in se na splošno zabava. Plešem že od mladih nog, pravzaprav že od vrtca. Mnogo uspehov na državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih sem si kot del večje skupine plesalcev priplesala prav z hip-hop točkami. Na fakulteti, ki jo obiskujem, Fakulteta za šport v Ljubljani, pa se spoznavam tudi z drugimi zvrstmi, od družabnih plesov pa vse do jazza. Plesati nisem začela le zaradi težnje po novem znanju, vendar tudi zato, ker sem vedela, da je ples tisto, s čemer se lahko izražam tudi, ko se z besedami ne znam.

Špela Kokalj

Šport je bil od nekdaj prisoten v mojem življenju. Zato sem se odločila za študij na Fakulteti za šport in postala profesorica športne vzgoje. 

Zagovarjan zdrav življenjski slog in to želim prenesti tudi na mlajše otroke ter mladino v šoli. Verjamem, da gibanje varuje in krepi človeško zdravje, tako telesno in duševno. Zato uživam v treniranju vadečih in jih vzpodbuditi h gibanju ne glede na starost in omejitve. Z vodenjem skupinskih vadb se ukvarjam že več kot 10 let. Sem trenerka aerobike in inštruktorica pilatesa. Svoje znanje izpopolnjujem na raznih izobraževanjih in ga skušam prenesti na vadeče. 

Kot mamica dvema punčka, si svoj prosti čas najraje vzamem za skok v hribe, turo s kolesom, sproščujoč tek, smučanje po belih strminah ali pa hiter trening v fitnesu. 

Ariela Mandelc

Sem Ariela, učiteljica športne vadbe: step Špela mix. Ko sem bila stara 4. leta sem prvič stopila v plesno dvorano. Od takrat sem kar 15 let plesala moderne tekmovalne plese-hip hop, kjer smo posamično, v parih in malih skupinah dosegali odlična mesta na državnih kot tudi evropskih in svetovnih prvenstvih. Poleg svojih treningov, sem tudi veliko poučevala v plesni šoli in pomagala na raznih dogodkih, pripravi na tekmovanja drugi članov, … Svojo kariero plesa sem zaključila na državnem prvenstvu in sicer s 1. mestom v kategoriji male skupine člani. Iz plesa sem se usmerila bolj v športne vode, in sicer v fitnes ter druge športe.

Nejc Babič

Ime mi je Ines in sem diplomirana kineziologinja. Sem preprosta in energična punca, ki si življenje popestri z različnimi športi, večino svojega časa pa preživljam v plesni dvorani, kjer se počutim najbolje.

Pridobil sem naziv učitelj alpskega smučanja, vadbo HIIT pa poučujem že 8 let. Na urah si prizadevam , da vadeči izboljšajo svojo fizično pripravljenost in od sebe dajo maksimum. 

Ines Kavčič

Ime mi je Ines in sem diplomirana kineziologinja. Sem preprosta in energična punca, ki si življenje popestri z različnimi športi, večino svojega časa pa preživljam v plesni dvorani, kjer se počutim najbolje.

Tina Umek

Kaja Kalan

Sem Kaja Kalan. S plesom sem se začela ukvarjati pri treh letih, tekmujem pa že od sedmega leta dalje. S plesom sem dosegla že kar nekaj dosežkov na državni, evropski in svetovni ravni. Plešem hip hop in jazz balet.

Pri plesu se sprostim, zabavam, izrazim svoja čustva, občutke ter sem to kar sem. Poleg plesa se rada znajdem tudi v vlogi animatorke ter predajanju plesnega znanja na mlajše.

Lucija Dolžan

Sem Lucija Dovžan in plešem že celo življenje. Ples mi pomeni vse. Ko plešem se najbolj sprostim in uživam v dobri glasbi.

Obdana sem z ljudmi, s katerimi si delim to ljubezen do plesa in oni, tako trenerji kot soplesalci, so mi pokazali/dokazali zakaj res rada to počnem.

Rada tudi predajam znanje na mlajše in se z njimi podružim v vlogi animatorke na rojstnih dnevih.

Brina Draksler

Sem Brina Draksler in sem stara 15 let. V PSŠ plešem že od svojega petega leta, tekmovati pa sem začela pri sedmih letih. Dosegla sem že kar nekaj dosežkov na državni, evropski in svetovni ravni. Pri plesu se res lahko sprostim, zabavam in izrazim svoja čustva. Prav tako zelo rada delam z otroki pa naj bo to ples, kjer jim predajam svoje plesno znanje, animatorstvo ali zabava.